LODY MORELOWE - TYLKO 3 SKŁADNIKI

Desery
21.06.2018 20:59
LODY MORELOWE - TYLKO 3 SKŁADNIKI

Lody morelowe - tylko 3 składniki 300 ml śmietany kremówki (30% lub 36%) puszka mleka kokosowego (tylko stała część) 6 moreli ew. cukier waniliowy Śmietana i mleko muszą być schłodzone. Do tej pory obchodziłam się bez maszynki, ale niedawno skusiłam się na ofertę jednego z dyskontów i teraz domowe lody goszczą u nas niemal codziennie. Ale przeglądając smaki, mam wrażenie, że w większości z nich to tylko chwyt marketingowy - wabik na naiwnego klienta, który, widząc modne słowo NATURALNE, stanie w kolejce. Ważne, że będzie pysznie :) Spacerując po mieście, widzę, że powstaje coraz więcej lodziarni, które szumnie głoszą, że sprzedają lody naturalne, rzemieślnicze. Śmietanę ubijam prawie na sztywno, dodaję stałą część mleka kokosowego i morelowy mus. Śmietanę ubijam prawie na sztywno, dodaję stałą część mleka kokosowego i morelowy mus. Bez maszynki też można sobie poradzić: masę należy przelać do pojemnika do zamrażania i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Po około 30 minutach można jeść pyszne domowe lody morelowe. Po około 30 minutach można jeść pyszne domowe lody morelowe. Żółtka, których surowych staram się unikać ze względu na Nikodema, zastąpiłam mlekiem kokosowym. Można też gotową masą wypełnić foremki do lodów na patyku i zamrozić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://straszniesmaczne.blogspot.com/2018/06/lody-morelowe-tylko-3-skadniki.html