Ciasto na herbatnikach z wiśniami, galaretką i masą jogurtową, znakomicie sprawdzi się w upalne dni 800 g jogurtu naturalnego 2 galaretki cytrynowe 300 ml wrzątku 2 łyżki cukru pudru 1 kg wiśni 3 galaretki wiśniowe 700 ml wrzątku około 300 g herbatników Masa jogurtowa musi być na tyle stężała, aby herbatniki się w niej nie utopiły, ale przykleiły się do ciasta. 400 g jogurtu naturalnego miksujemy z 1 łyżką cukru pudru i lekkim strumieniem wlewamy zimną galaretkę. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników i wlewamy masę jogurtową. 1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 150 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie przygotowujemy drugą połowę masy jogurtowej tak jak wyżej i wykładamy na zastygniętą warstwę wiśniową.