Proste w przygotowaniu kruche ciasto z jabłkami i puszystą pianką budyniową Wymiary formy: Składniki: kruche ciasto: 1 szklanka mąki 50 g masła 2 żółtka 1/2 łyżki śmietany 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia pianka: 7 białek 3/4 szklanki cukru pudru 3 budynie śmietankowe 3/4 szklanki oleju rzepakowego dodatkowo: 5 kwaśnych jabłek 1 budyń śmietankowy Przygotowanie: kruche ciasto:pianka:dodatkowo: Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, dodajemy pokrojone masło i żółtka. Białka ubijamy na sztywno, następnie cały czas ubijając dodajemy powoli cukier puder, budynie i małym strumieniem wlewamy olej. Następnie owijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Przygotowane ciasto pieczemy w temperaturze 180 st. przez około 50 minut.