– sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – makaron ze szpinakiem i łososiem – sałatka z batatem i jakiem na miękko – kotlety rybne – łosoś w sosie chrzanowym – Pieczony łosoś – przepisy na grilla – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie GRILLOWANY ŁOSOŚ Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 2 porcje świeżego łososia – oliwa z oliwek – 8 plastrów cukinii – 1 duży pomidor – sól i pieprz – 1 cytryna – 200 ml jogurtu greckiego – 2 ząbki czosnku – 1 długi ogórek szklarniowy – garść świeżej mięty – ugotowana quinoa do podania Przygotowanie: Łososia polej odrobiną oliwy, dopraw solą i pieprzem. Polecam Wam także: – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – pad thai z kurczakiem – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną. Na grillu na specjalnej srebrnej tacce lub na patelni grillowej przygotuj łososia oraz warzywa. Na łososia wyciśnij sok z grillowanej cytryny, a następnie dodaj sos tzatzyki. Po 3-5 minutach odlej nadmiar wody z ogórka i dodaj jogurt, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekaną miętę. Ogórka umyj, zetrzyj na grubej tarce, posól i odstaw na kilka chwil.