Spaghetti carbonara ze szparagami

Obiad
28.06.2017 17:04
Spaghetti carbonara ze szparagami

ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – pół opakowania makaronu spaghetti – 10 zielonych szparagów – 80 g surowego, wędzonego boczku – 2 ząbki czosnku – 2 jajka – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – 30 g parmezanu lub podobnego sera – świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Wstawcie makaron i gotujcie go według przepisu na opakowaniu. Zajrzyjcie do tych przepisów: – makaron ze szparagami i czosnkiem – szparagi z jajkiem – mini tarty ze szparagami – krem z białych szparagów – Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim SPAGHETTI CARBONARA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI Na patelnię dodać ugotowany makaron (nadal trzymając ją na niewielki ogniu) a następnie wlać jajka z serem. Odłamcie końcówki, główki odkrójcie i odłóżcie na bok, a z trzonu szparaga przygotujcie cienkie plasterki za pomocą obieraczki lub krajarki do sera. Na patelni usmażcie posiekany w kostkę boczek, aż się wytopi sporo tłuszczu i boczek się zrumieni. Makaron rozłożyć na talerze, na wierch dodać sparzone plasterki szpagatów. Smacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/spaghetti-carbonara-z-zielonymi-szparagami/