Mini małpi chlebek nadziewany toffi

Karol
Ciasta
21.06.2018 7:57
Mini małpi chlebek nadziewany toffi

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Mini małpi chlebek nadziewany toffi wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 łyżka cukru 15 g świeżych drożdży 70 g masła 1 żółtko 2 cukru brązowego 1/2 puszki masy kajmakowej tarta czekolada gorzka do posypania Sposób wykonania Do miski przesiewamy mąkę i robimy na środku wgłębienie. Jeśli nie macie papilotek i formy na muffinki spokojnie możecie z tego przepisu zrobić wersję big i uformować większe kulki układając je koło siebie w większej formie. Kroimy na małe kawałki rozciągamy w palcach, wkładamy do środka łyżeczką trochę masy kajmakowej i formujemy z nich kulki. Pieczemy w formie na muffinki 30 min w temperaturze 180 stopni. Kulki robimy wielkości, mniej więcej 1,5-2 cm i wchodzi ich po 3-4 na babeczkę. jednak babeczki mają swój urok i łatwiej je jeść, bo nie trzeba rwać ciasta na kawałki. Kulki układamy w papilotkach po kilka w jednej tak by ją wypełniły i posypujemy tartą czekoladą. Mieszamy środek delikatnie i odstawiamy na 10-15 min. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 1 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/mini-malpi-chlebek-nadziewany-toffi/