Sałatka z salami i czereśniami

Justyna
Sałatki
21.06.2018 9:53
Sałatka z salami i czereśniami

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 222,6 kcal/100 g SKŁADNIKI: - 2 garści rukoli - 80 g salamitek pleśniowych SOKOŁÓW - 2 garści czereśni (1 płaska łyżeczka oleju kokosowego, 2 łyżki octu balsamicznego) - 1/2 kukurydzy w kolbie (szczypta cukru) - 120 g mini mozzarelli SKŁADNIKI NA DRESSING: - 4 łyżki oleju z pestek winogron - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka octu jabłkowego - 1 łyżeczka syropu klonowego - sól, świeżo mielony pieprz 15 min. 3 min. 4 - Czereśnie drylujemy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym od razu dodajemy ocet balsamiczny, a następnie smażymy przez około 3 min, na dość dużym ogniu, co jakiś czas potrząsając energicznie patelnią. Pokrojone w plasterki świetnie odnalazło się w zestawieniu z czereśniami balsamico, kukurydzą z kolby i mozzarellą. Tabela wartości odżywczych |Waga||Energia||Białko||Tłuszcz||Węglowodany||Błonnik| |W 100 g sałatki||100 g||222,6 kcal ||6,4 g||16,0 g||14,5 g||1,1 g| |Cała sałatka (4 porcje)||645 g||1 436,0 kcal||41,2 g||103,0 g||93,6 g||6,9 g| Salamitki Pleśniowe Sokołów – możliwa obecność selera, soi, gorczycy, mleka Summary Recipe Name SALAMITKI W ATAKU Author Name Just a SALAD - Kukurydzę wrzucamy do wrzącej wody z cukrem, bez dodatku soli (sól wpływa na twardnienie ziarenek) i gotujemy przez około 6 min. Jeśli organizujecie u siebie domową strefę kibica, to ta sałatka będzie doskonałą alternatywą dla słonych przekąsek i z pewnością zaskoczy Waszych gości swoim obłędnym, wyrafinowanym smakiem!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://justasalad.pl/salamitki-w-ataku/