Babeczki z oscypkami

Pati
Przekąski
20.06.2018 15:46
Babeczki z oscypkami

Babeczki z oscypkami Składniki: Ciasto: około 120 g mąki tortowej 1 jajko 1 łyżka oleju 2 łyżki wody Dodatki: 1 mały oscypek niewędzony 1 mały oscypek wędzony 3-4 korbacze niewędzone 4 łyżki śmietany 18% 1 jajko pieprz sól Mąkę przesiewamy. Babeczki z oscypkami to połączenie genialnych smaków oscypków (wędzonego i niewędzonego) i cudownych korbaczy (lub jak ja je nazywam makaroników), które świetnie się topią. Babeczki pieczemy w 180°C (160°C z termoobiegiem) przez około 30 – 35 minut. Każdy z nich ma trochę inny smak więc uwielbiam je mieszać. W miseczce łączymy śmietanę, jajko, pieprz, sól i zalewamy babeczki. Mam do nich łatwy dostęp, zatem w mojej kuchni używam ich dość często.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/przystawkiiprzekaski/babeczki-z-oscypkami