Przygotowanie ciasta do pieczenia 1 Na dno blaszki jeden rozwałkowany placek ciasta 2 wylać na ciasto ugotowany budyń 3 ułożyć połówki brzoskwiń 4 przykryć szczelnie drugim plackiem dociskając boki ciasta. Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, śmietanę i zimne masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać nożem. Ciasto 500 g mąki pszennej 250 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć (dno) papierem do pieczenia, Masa budyniowa 2 budynie śmietankowe 1 l mleka Budyń ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/06/kruche-ciasto-z-brzoskwiniami.html