Makaron z cukinią / 1 porcja Składniki: makaron kokardki na 1 osobę 1/2 średniej cukinii 4 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego grana padano lub parmezanu 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki sól do smaku Przygotowanie: Tym razem postawiłam na kolor zielony w postaci cukinii oraz natki z pietruszki. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Powstało danie inspirowane kuchnią włoską, bardzo smaczne i syte- makaron z cukinią . Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Cukinię obsmażamy z każdej strony-musi być miękka, ale jędrna. Na rozgrzaną oliwą wrzucamy czosnek oraz plasterki cukinii. Skropione oliwą z oliwek stanowią doskonałą przekąskę! Dodajemy natką z pietruszki wcześniej posiekaną. Przekładamy do cukinii z czosnkiem.