Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Piankowiec na owocowym spodzie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 500 ml gęstego jogurtu naturalnego 2 galaretki jasne owocowe 1 galaretka ciemna owocowa ok. 500 g dowolny owoców świeżych lub z puszki na spód W sam raz na letnie imprezy, jest lekki, puszysty i rozpływa się w ustach. Wlewamy na nie naszą piankę, wyrównujemy wierzch i wstawiamy na godzinę do lodówki. Przygotowujemy ciemną galaretkę wg. przepisu na opakowaniu i przestudzoną wylewamy delikatnie na piankę. Sposób wykonania 2 jasne galaretki rozpuszczamy w 0,5 l wody i jak przestygną, dodając powoli miksujemy je z jogurtem, do czasu aż masa będzie puszysta. Układamy w okrągłej foremce, wyłożonej najlepiej folią spożywczą, dowolne pokrojone na kawałki owoce tak by zakryły całe dno.