Zobacz też: Jak zrobić czekoladowe muffinki - przepis Drukuj przepis Składniki 1,5 szklanki mąki 0,75 szklanki cukru 200 g jogurtu naturalnego jajko łyżeczka sody szczypta soli 1/2 szklanki oleju 2 łyżki kakao 100 g czekolady/ czekolady z orzechami Przepis 1 Z tego przepisu wyjdzie Wam 12 malutkich, albo 6 dużych muffinek – w zależności, w jakiej formie będziecie je piec. 4 Gotową masę nakładamy do papilotek i pieczemy w 160 stopniach w piekarniku z termoobiegiem. Tym razem, w przygotowaniu muffinek pomógł mi KENWOOD Chef XL Titanium, który idealnie wyrobił moje czekoladowe ciasto. Jak wiecie, moje receptury są łatwe w przygotowaniu i taki jest także ten przepis. Do muffinek najlepiej się sprawdzi ta w kształcie K, która przeznaczona jest do ucierania ciast. Zawsze używam tych samych proporcji składników do muffinek, co sprawia, że ciasto jest lekkie oraz pulchne.