Poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka z cebulą, zalewamy 3 łyżkami wody, posypujemy solą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, raz na jakiś czas mieszając, Gdy kapusta będzie miękka, dodajemy przyprawy i sok z cytryny, dokładnie mieszamy. Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 cebula pęczek koperku sól himalajska lub morska świeżo zmielony pieprz mielony kminek sok z cytryny Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Co roku z utęsknieniem czekam na maj, kiedy to na straganach i na targach pojawiają się piękne główki młodej zielonej kapusty. Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: Młoda kapusta z koperkiem (dieta dr Dąbrowskiej) Dokupuję do niej dorodny pęczek pachnącego koperku i czym prędzej będzie do domu, do kuchni... i robię przepyszną młodą zasmażaną kapustę z koperkiem .