Nowy produkt nie tylko cieszy smakiem, ale tak jak inne naturalnym składem: ryż Arborio 91%, suszone grzyby shiitake (twardnik japoński) 6,4%, warzywa suszone 2,6% (cebula, czosnek, natka pietruszki). Do jeszcze ciepłego pieczarkowego ryżu wbijamy 2 jajka, dodajemy posiekany koperek i przyprawy (jeśli dodawaliście bulionu warzywnego o wyrazistym smaku dodatek przypraw może być nie potrzebny, jeśli wyłącznie wodę to dobrze doprawcie masę). 2 jajka woda + opcjonalnie bulion warzywny sól ziołowa i czarny mielony pieprz do smaku 2 łyżki posiekanego koperku około 6-7 łyżek bułki tartej olej do smażenia *Naturalny skład! Masa ma być lepka, ale powinno się z niej dać formować kotleciki (nie dosypujemy nadmiarowo bułki tartej). Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy wodę (na początek około 2 i 1/2 szklanki wody), zaczynamy gotować (na mniejszym ogniu) i wsypujemy nasze risotto. Często do przygotowania takich kotlecików używam ryż, który został mi z obiadu i dodaję pieczarki i inne dostępne pod ręką składniki. Produkt zawiera tylko naturalne składniki (zero wzmacniaczy smaku i konserwantów) oraz wyróżnia się wysoką zawartością grzybów, bo aż 6,4%. Ryż Arborio 91%, pieczarki suszone 6,4%, warzywa suszone 2,6% (cebula, czosnek, natka pietruszki). A zanim podzielę się przepisem na ryżowo pieczarkowe kotleciki kilka słów o nowości! Z masy formujemy w dłoniach małe kotleciki (warto przepłukiwać ręce zimną wodą). W ofercie Green Woodpecker Trill pojawiła się nowość – Risotto z suszonymi grzbkami Shiitake! Kotleciki smażymy z obu stron na oleju. Takie kotleciki najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu pomidorowego. Kotleciki najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu pomidorowego.