Polecam gorąco i zapraszam SKŁADNIKI KREM -75g mąki pszennej -25 g kakao -50g cukru -550 ml mleka -100g czekolady mlecznej -125g masła lub margaryny DODATKOWO -2 paczki wafli kwadratowych (po 5 sztuk w paczce) -kawałek mlecznej czekolady do polania wafelków Do garnka dajemy cukier, kakao oraz mąkę i wszystko zalewamy mlekiem, mieszamy i stawiamy na gazie. Zostawiamy w lodówce na około 2 godziny, po tym czasie kroimy je na dowolne kawałki, ja polecam na trójkąty. Polecam gorąco, ponieważ krem, którym przekładamy wafle jest rewelacyjny, a gotowe wafelki znikają z rekordową szybkością :) Myślę, że wielu z Was ten deser kojarzy się z dzieciństwem :) Przechowujemy w lodówce :) I gotowe :) Gorącą masę ściągamy z ognia i dodajemy do niej masło, czekoladę i wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.