Pischingery-wafle z kremem czekoladowym-bez mleka w proszku

Katarzyna
Desery
29.05.2018 17:39
Pischingery-wafle z kremem czekoladowym-bez mleka w proszku

Polecam gorąco i zapraszam SKŁADNIKI KREM -75g mąki pszennej -25 g kakao -50g cukru -550 ml mleka -100g czekolady mlecznej -125g masła lub margaryny DODATKOWO -2 paczki wafli kwadratowych (po 5 sztuk w paczce) -kawałek mlecznej czekolady do polania wafelków Do garnka dajemy cukier, kakao oraz mąkę i wszystko zalewamy mlekiem, mieszamy i stawiamy na gazie. Zostawiamy w lodówce na około 2 godziny, po tym czasie kroimy je na dowolne kawałki, ja polecam na trójkąty. Polecam gorąco, ponieważ krem, którym przekładamy wafle jest rewelacyjny, a gotowe wafelki znikają z rekordową szybkością :) Myślę, że wielu z Was ten deser kojarzy się z dzieciństwem :) Przechowujemy w lodówce :) I gotowe :) Gorącą masę ściągamy z ognia i dodajemy do niej masło, czekoladę i wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smaki-katriny.blogspot.com/2018/05/pischingery-wafle-z-kremem-czekoladowym_4.html