Składniki na 2 porcje: 500 g kurczaka 200 ml mleka kokosowego cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka tartego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki nasion kolendry 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy łyżeczka garam masali szczypta chilli klika nitek szafranu 1/2 szkl. mielonych migdałów 1/2 szkl. wiórków kokosowych sól, pieprz 2 łyżki masła ghee garść świeżej kolendry - Kurczaka pokroić w kostkę, cebulę w piórka, a czosnek posiekać. - Kolendrę i kmin rozetrzeć w moździerzu. Kurczak w kremowym łagodnym sosie korma to pełne aromatów indyjskie danie, podawane z pieczywem Naan lub ryżem basmati. - Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę, czosnek i imbir i przesmażyć 2 minuty.