składniki: kruche ciasto 2 szklanki mąki pszennej, ja dałam tortową 4 żółtka 150 g zimnego masła 3 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masa z rabarbarem 500 g rabarbaru 1 słoiczek dżemu truskawkowego ( słoik o pojemności 370 ml ) 3 łyżki mąki ziemniaczanej beza 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Po schłodzeniu blaszkę z ciastem wstawić do piekanika nagrzanego na 180 C i piec ok 15-20 minut aż ciasto lekko się zarumieni, funkcja góra-dół. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i zmiksować na wolnych obrotach aż składniki się połączą. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i piec 15 minut na 180 C, funkcja góra-dół. Blaszkę z ciastem wstawić do lodówki do schłodzenia na ok 1 godzinę. Potem zmniejszyć temperaturę na 70 C i zmienić funkcję na termoobieg i piec kolejne 15 minut. Rabarbar dokładnie umyć i pokroić na małe kawałeczki o długości ok 1 cm. Następnie cały czas ubjać i porcjami dodawać cukier, ubjać do momentu aż cukier się rozpuści a piana będzie sztywna i lśniąca. Na gorący podpieczony spód wyłozżyć masę z rabarbarem, ładnie wyrównać.