Składniki: - makaron 250 g - szklanki* woda z gotowania makaronu 1/2 - opakowania ok. 175g ricotta 1/2 - szklanki opcjonalnie mleko 1/3 - podwójny filet z kurczaka 1 - pęczek szparagi zielone 1 - szczypta papryka słodka - szczypta papryka ostra - szczypta tymianek - sól pieprz - szklanki startego parmezan 1/2 * Makaron z ricottą i parmezanem Makaron z ricottą i parmezanem - pyszny obiad z wykorzystaniem moich ulubionych szparagów! Makaron z ricottą i parmezanem – pyszny obiad z wykorzystaniem moich ulubionych szparagów! Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy (zachowując 1/2 szklanki wody pozostałej z gotowania). Po tym czasie dodajemy osuszone i przekrojone na mniejsze kawałki szparagi i smażymy razem przez 3-4 minuty. Smażymy na łyżce oliwy przez kilka minut z każdej strony.