Polecam również inne przepisy na ciasta z rabarbarem2 jajka200ml naturalnego jogurtu0,5 szklanki cukru2 łyżki cukru waniliowego0,5 szklanki oleju (dałam kokosowy)250g mąki1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka pokrojonego rabarbaruPiekarnik rozgrzać do 170stC (termoobieg).Cukier (oba rodzaje) i jajka roztrzepać, wlać olej, jogurt, rozmieszać łyżką lub rózgą. Wymieszać niezbyt dokładnie (pozostawienie grudek jest nawet wskazane;).Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, do każdej włożyć pół łyżki ciasta, kawałki rabarbaru, przykryć pozostałym ciastem, z wierzchu rozłożyć pozostały rabarbar, wtapiając go w ciasto. Formę z ciastem wstawić do piekarnika, piec ok 20 minut w temp. 170stC do suchego patyczka.