Granita kawowa - idealny mrożony deser na upalne dni. Tylko 2 składniki!

Kasia
Desery
24.05.2018 14:04
Granita kawowa - idealny mrożony deser na upalne dni. Tylko 2 składniki!

Najbardziej popularną granitą jest kawowa (nie ma się co dziwić) i bardzo żałuje, że nie przygotowałam jej wcześniej, gdyż odkąd pierwszy raz stanęła na naszym stole, tak też nie możemy się z nią rozstać, z kilku powodów 🙂 Bardzo Wam polecam 🙂 Granita kawowa Składniki: 1 litr gorącej wody 2 łyżki Kawy Inki Klasycznej 2 łyżki miodu do podania: kawałki owoców (teraz mamy sezon na pachnące słońcem truskawki), bita śmietana, cynamon, czekolada, kakao, syrop konieczne: woreczki lub pojemniczki na kostki lodu Wykonanie: Taka granita kawowa przygotowana ze zbożowej kawy, sprawdza się idealnie podczas imprez rodzinnych, spotkań z przyjaciółmi, bo zawsze znajdzie się na nią wielu chętnych – nie tylko dorosłych, ale i dzieci. Ten sycylijski specjał, to zimny napój z kryształkami mrożonej masy, który jest w 100% intensywnie aromatyczny i jednocześnie orzeźwiający, bo robimy go w całości z konkretnego smaku. Przygotowanie zajmie nam zaledwie chwilę, jeżeli wcześniej zamrozimy kawę i coś chłodnego, a wręcz zimnego jest pod ręką jak znalazł, zwłaszcza podczas takiej letniej pogody. Dodatkowo granitę możemy uzupełnić w swoje ulubione dodatki, takie jak: bita śmietana, przeróżne syropy, miód, owoce, cynamon i tym podobne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2018/05/granita-kawowa.html