Polecam 🙂 Składniki: - 250 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki (36%) – śmietana musi być zimna! - 2 łyżki cukru pudru - 150 g borówek - około 2 łyżki sosu jagodowego* + do dekoracji - listki świeżej mięty - 2 krążki bezowe do tortów MAKO *wykorzystałam gęsty kupny sos Przygotowanie: Ubijamy śmietanę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier puder. Pod koniec dolewamy około 2 łyżek gęstego sosu jagodowego i dorzucamy borówki (część zostawiamy na wierzch torcika do ozdoby), krótko miksujemy (borówki częściowo mają powinny zostać w całości, nie miksujemy za długo). Dziś zapraszam Was na szybki torcik bezowy z kremem borówkowo-jagodowym. Następnie do ubitej śmietany dodajemy i na wolnych obrotach dalej miksujemy aż masy się połączą. Dziś polecam Wam wersję z kremem borówkowo-jagodowym (na bazie mascarpone). W ofercie MAKO znajdziecie również inne wyśmienite słodkości, jak dobrze znane lody na ciepło. Taki torcik możecie przygotować np. na zbliżający się Dzień Matki 🙂 Podstawę tortu stanowi dobry krem (nie może być za słodki) i… bezowe krążki. Teraz moje dzieci od czasu do czasu się nimi zajadają 🙂