Drożdżówki z jabłkami

Beata
Ciasta
20.05.2018 23:59
Drożdżówki z jabłkami

Składniki 500 g mąki pszennej 90 g roztopionego masła 30 g świeżych drożdży 250 ml mleka 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli Masa jabłkowa 8 średnich jabłek 1 łyżeczka cynamonu 5 łyżek cukru 5 łyżek wody Jabłka obrać, wykroić środki, a następnie pokroić w je w grubszą kostkę. Uformować z ciasta kulę, włożyć do miski, nakryć ściereczką miskę i odstawić w ciepłe miejsce. Każdą bułkę posmarować mlekiem, a następnie piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do czasu aż będą rumiane. drożdżówki z jabłkiem Dodatkowo 3 łyżki mleka Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru,3 łyżkami mleka i łyżką mąki. Jeżeli Państwo skorzystaliście z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Z każdej części rozwałkować prostokąt i z jednej strony naciąć paseczki do 3/4 prostokąta. Na gładkiej części ciasta nałożyć jabłka i zwinąć w kierunku paseczków. Po wyrośnięciu uformować z ciasta wałek i podzielić na 12 równych części. Ciepłe mleko wymieszać z roztopionym masłem a następnie wlać do mąki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/05/drozdzowki-z-jabkami.html

smak i uczucie

Beata