Składniki (blacha 24×28 cm): 700 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 60 g cukru trzcinowego 200 g masła (temp. pokojowa) 1 puszka masy krówkowej (460g) 100 g masła orzechowego (100%) ok. 300 g herbatników 50 g solonych orzeszków ziemnych 50 g mlecznej czekolady + 20 g masła Budyń (proszek) dokładnie rozmieszać z cukrem i 300 ml zimnego mleka. Czekoladę drobno posiekać i wraz z masłem rozpuścić w misce nad garnkiem z gotującą się wodą. Rozsmarować krem budyniowy z masą krówkową, położyć drugą warstwę herbatników. Rozsmarować krem budyniowy z masłem orzechowym, wyłożyć kolejną warstwę herbatników. Tym razem mam dla Was wersję bez pieczenia, która jest bardzo prosta i szybka do przygotowania, a do tego równie pyszna, choć zupełnie inna niż ta pieczona. Do jednej z nich dodać połowę masy krówkowej, a do drugiej masło orzechowe. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Resztę mleka zagotować, dodać przygotowaną mieszankę i ciągle mieszając zagotować.