Składniki (6 sztuk): 6 małych jabłek 3 białka 3 łyżki cukru pudru (polecam minimum podwoić tą ilość) szczypta soli cynamon ok. szczypty na sztukę 1 opakowanie ciasta francuskiego masło lub margaryna do wysmarowania formy żółtko + łyżka mleka opcjonalnie ulubiona konfitura Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 C. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Płaty ciasta francuskiego kroimy w prostokąt, a następnie składamy w kwadraty (jeśli używacie mrożonego np. Frosta należy je wcześniej rozmrozić ok. 10 min.) i przekładamy do wysmarowanej masłem formy na muffinki (u mnie z 6 otworami). Jeśli macie ochotę na błyskawiczny i prosty deser zapraszam na jabłka zapiekane pod delikatną bezą. Kiedy jabłka są już podpieczone, przekładamy łyżką naszą masę, tworząc keksy z białkowej piany. Smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką mleka i przekładamy cząstki jabłka. W tym czasie przygotowujemy masę na bezy.