Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Dorsz smażony z serem i bazylią wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 25 min. Dorsz smażony z serem i bazylią Potrzebne składniki 1 kg filetów z dorsza bez skóry 150 g masła 2 łyżki mąki 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki tartego sera mozzarella 2 łyżki musztardy 4 łyżki świeżej bazylii 1 cytryna sól (pieprz) olej do smażenia Sposób wykonania Rybę myjemy i kroimy na kawałki, osuszamy ręcznikiem następnie solimy i posypujemy pieprzem. Gdy masa się rozpuści przewracamy na 2 minuty na drugą stronę, następnie z powrotem na drugą stronę i smażymy na złoty kolor. Drugą połowę cytryny kroimy na plasterki i przesmażamy na oleju następnie wyjmujemy. Układamy kawałki ryby i smażymy na złoty kolor następnie odwracamy i każdy kawałek smarujemy przyrządzoną masą. Dorsz smażony inaczej czyli... dorsz smażony z serem i bazylią w towarzystwie cytryny i musztardy.