Wartość odżywcza 1 kawałka (12): ze śmietanką kokosową i chudym twarogiem 159 kcal B 10 g W 5 g T 14 g ze śmietanką 30% i twarogiem z wiaderka 203 kcal B 5 g W 2 g T 19 g - spód+wierzch - 90 g wiórków kokosowych (1 szklanka) - 50 g masła - masa: - 500 g twarogu chudego 3-krotnie zmielonego lub gotowego sernikowego - 200 g schłodzonej śmietanki kokosowej lub zwykłej śmietanki 30% - 2 opakowania galaretki np. krystalicznej(smak trusk-wanil), cytrynowej (u mnie bez cukru) + 500 ml wody - dosłodzić wedle uznania - Masło umieszczamy w rondelku na małym ogniu. Przy tej opcji zamiast galaretki cytrynowej dałam 2 miarki (140 g) i 250 ml ciepłej wody. Przy tej opcji zamiast galaretki cytrynowej dałam 2 miarki (140 g) i 250 ml ciepłej wody. Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że nie wiele osób pewnie ma tą galaretkę dlatego drugą wersję wykonałam ze standardową galaretką :) Śnieżka na kokosowym spodzie bez pieczenia maja 19, 2018 / 16 Nie wiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Składniki: (forma 20 cm) Pierwszą wersję wykonałam z galaretką proteinową (większa zawartości białka) o smaku białej czekolady z malinami... - Do zmielonego twarogu lub gotowego dodajemy ostudzoną galaretkę (dosładzamy wedle uznania) i miksujemy na małych obrotach do połączenia. Oczywiście nie musicie aż tak trzymać się składników, bo standardowe zamiennik nie mają wpływu na konsystencję i całkowite wykończenie. - Do gotującej się wody (500 ml) wsypujemy oba opakowania galaretek i mieszamy, aż się rozpuszczą. nie muszę chyba mówić, jaki wyszedł końcowy rezultat w połączeniu z kokosem. Formujemy spód z 3/4 całości wiórków kokosowych, resztę zostawiamy na wierzch.