Schab w galarecie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 kg schabu bez kości ćwierć selera 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora 50 g żelatyny 1 kostka rosołowa 2 łyżki masła 2 liście laurowe 4 ziela angielskie czosnek granulowany sól (pieprz do smaku) natka pietruszki (sałata, papryka do dekoracji) Nacieramy czosnkiem, pieprzem i smażymy na patelni z rozpuszczonym masłem delikatnie z każdej ze stron, przez chwilę, tak by tylko zamknąć mięso. Schab kroimy w plastry, wykładamy na głęboki półmisek, dekorujemy wg. uznania i zalewamy bulionem z żelatyną. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Do dekoracji można też dodać np. jajko, brzoskwinie lub śliwki - chcecie to poszalejcie, ale nie wszystko na raz. Gotujemy jak rosół, doprowadzamy prawie do wrzenia zmniejszamy temperaturę i na niewielkim ogniu gotujemy do miękkości mięsa ok. 1,5 godziny. Tradycyjny smak na naszych stołach czyli schab w galarecie. Z rosołu przygotowujemy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Przekładamy do dużego garnka, dodajemy obrane i u myte warzywa, zalewamy wodą tak by mięso i warzywa były dokładnie przykryte.