Grilled Pineapple Fresh pineapple Ingredients fo Marinade ½ cup or less brown sugar ½ cup of oil can be olive oil or melted butter 1 teaspoon of cinnamon Cayenne pepper and a little bit of a salt 1. Mix all ingredients for the marinade; 2. Heat up grill or grill pan; add a little bit of the oil; 3. Brush the pineapple pieces with a marinade; put on a hot grill and again brush with the marinade during turning; Grill each side for about 3-4 minutes or until a light brown color is obtained; Share this: Twitter Facebook Print Pinterest LinkedIn Bromelanina znajduje się w środkowej części ananasa – dlatego nie należy jej się pozbywać, lecz przeciwnie warto jest ją inkorporować do naszych dań. świeży ananas Składniki Marynaty ½ filiżanki lub mniej cukru brązowego ½ filiżanki oliwy może być z oliwek lub rozpuszczone masło 1 łyżeczka cynamonu Pieprz cayenne Odrobina soli Nagrzej grill lub patelnie grillową; dodaj odrobine oleju; Posmaruj kawałki ananasa marynatą; połóż na rozgrzanego grilla i podczas przewracania posmaruj ponownie marynatą. Ananas zawiera spora witaminy C i błonnik; ma on też enzym zwany bromelaniną; enzym ten usprawnia trawienie białek i ma prawdopodobne działanie przeciwzapalne. Grilled pineapple has a sweet taste that blends perfectly with the spiciness of cayenne pepper; by eating such us dessert you can satisfy your sweet cravings really well. Pineapple contains a lot of vitamin C and fiber; fruit has an enzyme called bromelain; this enzyme improves protein digestion and has a possible anti-inflammatory effect on the body. W takich momentach staram się sięgać po czekoladę, świeży owoc lub sporadycznie ciasto albo tartę. Grillowany ananas ma słodki smak który idealnie łączy się z pikantnością pieprzu cayenne.