Ciasto robiłam w bardzo małej formie (wymiary 20x20 cm), dlatego jeśli używamy większej to polecam podwoić ilość składników :) Składniki: 1 jajko 1 duży banan 3/4 szklanki mleka roślinnego 1 i 1/2 szklanki mąki owsianej 3 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 1/2 szklanki borówek świeżych lub mrożonych 1/3 szklanki pokrojonej gorzkiej czekolady Wykonanie: Mąkę, cynamon,proszek, i sól wsypać do dużej miski i wymieszać. I mała rada - zawsze dodając mrożonych owoców do ciast, nie rozmrażam ich najpierw tylko po wyjęciu z zamrażalnika od razu dodaje do ciasta, dzięki czemu owoce nie puszczają soku. Skład też jest bardzo prosty, użyłam mrożonych borówek, ale dobrze sprawdzą się każde inne owoce, a w sezonie oczywiście najlepsze będą świeże. Wystarczy godzina i mamy pyszne ciasto na niedziele, można je też przygotować w środku tygodnia i zabrać ze sobą jako pożywny posiłek do pracy. Dziś zapraszam bardzo szybki, pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto, które przy okazji jest zdrowe nie zawiera cukru ani tłuszczu.