Składniki: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 spora marchewka 1/2 kalafiora sól himalajska pieprz kumin szczypta chili 2 łyżki posiekanej natki Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystko dusimy razem pod przykryciem przez 10 minut, ale tak na prawdę czas gotowania jest zależny od tego jak miękkiego lubicie kalafiora. Możemy je podać z dodatkiem pomidorowego sosu, na który przepis jest tuZostał on również przygotowany zgodnie z zasadami diety Dąbrowskiej. Został on również przygotowany zgodnie z zasadami diety Dąbrowskiej. , a t utaj natomiast są informacje odnośnie tego co można jeść podczas diety . Szczerze powiedziawszy nie wpadłabym na to, żeby zrobić ryż kalafiora, a okazuje się, że jest to danie bardzo popularne wśród wegan. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubej tarce, kalafiora również ścieramy na grubej tarce. Marchewkę wrzucamy na patelnię i dusimy przez 5 minut z cebulą i czosnkiem pod przykryciem. Tym razem przygotowałam ryż z kalafiora z marchewką i natką pietruszki.