English version Asparagus baked with bechamel sauce (2-3 servings) Ingredients: 500 g asparagus, trimmed 1 1/2 cups of milk 1 tablespoon of butter 2 tablespoons of flour 100 g of cheese, grated salt, pepper and nutmeg to taste olive oil for sprinkling Preparation: Melt the butter in a heavy based saucepan and add the flour. Składniki: 500 g szparagów, z przyciętymi końcami 1 1/2 szklanki mleka 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 100 g startego sera żółtego sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku oliwa do skropienia Przygotowanie: W mniejszym rondelku rozpuść na średnim ogniu masło i wsyp mąkę. Next add butter and cheese and launch sauce mode for 8 minutes, speed 4 and 90 °C. After the beep season with salt, pepper and nutmeg. Jeżeli jesteś szczęśliwym właścicielem TCC umieść w misie z nałożoną trzepaczką mleko i mąkę wymieszaj przy prędkości 7 przez 1 minutę. Następnie dodaj masło i ser i włącz program sauce na 8 minut przy prędkości 4 i temperaturze 90 oC. Ułóż szparagi w naczyniu żaroodpornym, wyłóż sos beszamelowy, skrop wystające główki oliwą i wstaw do nagrzanego do 200 oC na 20 minut. Place asparagus in baking dish, pour over the sauce, sprinkle spears with olive oil and place into preheated to 200 oC oven for 20 minutes. If you are the lucky owner of TCC, place milk and flour in a bowl fitted with whsking attachment, and stir with speed 7 for 1 minute. Cały czas mieszając rózgą wlewaj powoli mleko, aż powstanie gęsty sos, przez około 10 minut. Dziś zapraszam po przepis na szparagi zapiekane pod beszamelem, które wprost uwielbiam!