Ja też bardzo lubię, gdy z obiadu jej zostanie i zjadam potem solo w ramach podwieczorku 😀 W składnikach podaję koperek lub szczypiorek – używam zamiennie. W zasadzie nie wiem czy do czegoś nie pasuje 😀 jest tak uniwersalna, a to tego tak łatwa do modyfikacji, że koniecznie musisz tego spróbować, jeśli jeszcze nie znasz. Dlatego właśnie dziś przychodzę z propozycją na doskonałą i szybką sałatkę do obiadu/grilla, o którą dostałam rekordową jak dotąd ilość zapytań po publikacji przepisu na roladki z sandacza. Sałatka do obiadu/grilla to niby prosta sprawa, a z doświadczenia swojego i znajomych wiem, że czasem może być sprawą problematyczną 😉 po pierwsze – nie wszystko do wszystkiego pasuje. SAŁATKA DO OBIADU/GRILLA Składniki: 1 główka sałaty lodowej 2 pęczki rzodkiewki 1 papryka czerwona 400 g jogurtu naturalnego 1 pęczek koperku (lub 1 pęczek szczypiorku) sól i pieprz do smaku Bardzo łatwo to zrobisz uderzając główką – głąbem – w blat, bo wtedy łatwo go wykręcisz i zostaną do porwania same liście. Sałatka pasuje do schabowego, mielonego, ryby w wielu postaciach, dań z grilla, dań z piekarnika… Bardzo często też pomijam paprykę (dziewczynki mają na nią anty fazę) – nawet jest jeszcze szybsza do zrobienia.