przepis Składniki pojedyncza pierś z kurczaka 2 garście szpinaku garść pomidorków koktajlowych 3 łyżki miodu 100g Lurpak Premium miks lekko solony dodatki: 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 2 łyżki soku z cytryny, pół łyżeczki ostrej papryki Przepis 1 Pierś kurczaka dzielimy na dwie równe części i lekko rozbijamy tłuczkiem. 3 Patelnię grillową mocno rozgrzewamy, rozpuszczamy na niej 50 g miksu LURPAK oraz grillujemy kurczaka około 5 minut na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Miód mieszamy z łyżką soku z cytryny oraz ostrą papryką - polewamy składnikami kurczaka i dokładnie mieszamy, aby marynata pokryła dokładnie mięso. Sama akcja GO SIMPLE ma na celu zainspirowanie Polaków, że nie liczy się ilość, a jakość składników, co doskonale wpisuje się także w mój styl kuchni. 3.4/5 - (11 ) Miodowa pierś kurczaka ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to doskonały pomysł na szybki oraz pożywny obiad. Do mojego dania z kurczakiem użyłam zaledwie 5 składników oraz kilku przypraw, które zawsze mam w kuchni. 2 Na patelni rozpuszczamy 50 g miksu LURPAK, podsmażamy na nim czosnek pokrojony w plasterki - do zrumienienia. Taki właśnie jest przepis na miodową pierś kurczaka za szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi. Przy przygotowywaniu tego dania nie musimy się martwić, że coś nie wyjdzie – potęga tkwi w prostocie. Używanie składników dobrej jakości pozwoli nam, nawet z ich małej ilości stworzyć danie, którym nasza rodzina i bliscy będą zachwyceni. Was także zachęcam do skomponowania własnego dania z 5 składników i zgłoszenia go do wspaniałego konkursu🙂 Doprawiamy gałką muszkatołową, dodajemy łyżkę soku z cytryny, sól oraz pieprz.