KRUCHE CIASTO NA TARTĘ DLA POCZĄTKUJĄCYCH

Ciasta
04.05.2018 11:13
KRUCHE CIASTO NA TARTĘ DLA POCZĄTKUJĄCYCH

Po co zawracać sobie głowę czymś, co może i da efekt jakiejś ultra kruchości, skoro w połowie zagniatania trafi Cię szlag, rzucisz wszystko w cholerę i tyle z tej tarty będzie… MÓJ PROSTY SPOSÓB NA KRUCHE CIASTO DO TARTY, DOBRY DLA POCZĄTKUJĄCYCH składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej (około) jajko (z lodówki) 1/3 kostki masła (w temperaturze pokojowej) 1/4 szklanki mleka (z lodówki) szczypta soli przygotowanie: Pewnie nie raz widziałeś w telewizji jak pani zagniata ciasto na tartę i poucza: składniki muszą być jak najbardziej zimne, Ty jak najmniej dotykaj ciasta, żeby go nie ogrzewać, bo nie będzie kruche… Tobie też polecam, bo taka tarta jest nie tylko bardziej estetyczna (nie rozsypuje się na prawo i lewo), to jeszcze przyjemniej się ją je, przynajmniej moim zdaniem. Używam masła w pokojowej temperaturze, zagniatam ciasto tak długo, jak uznam za słuszne, nie chłodzę rąk, robię to po ludzku i efekt jest bardzo spoko. Przepraszam, ja nauczyłam się to obchodzić szerokim łukiem, bo nie jestem magikiem i nie potrafię zagniatać ciasta bezdotykowo!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://opycha.pl/kruche-ciasto-na-tarte-dla-poczatkujacych/