- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 50 min
Składniki
- 3 jajka
- 1 kostka margaryny
- 1,5 szklanki cukru
- 3,5 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki kakao
- cukier puder
Przepis
- Ucieramy jajka, margarynę i cukier.
- Dodajemy po kolei mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem, kakao oraz mleko, aż do wyczerpania składników.
- Ciasto pieczemy 50 minut w temperaturze 160°C.
- Posypujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga, znajdziecie tam więcej zdjęć i inne przepisy :) https://rurkazkremem01.blogspot.com/2018/05/ciasto-czekoladowe-w-10-minut.html