Do tarty użyłam, między innymi jeżyny i truskawki – sezon na truskawki rozpoczyna się niedługo bo już w maju , jeżyny to typowy owoc letni na który jeszcze musimy poczekać – jeżeli nie przepadacie za produktem importowanym to proponuje inny owoc sezonowe jak chociażby pyszny agrest 🙂 Do serka dodajemy jogurt naturalny cukier i zapach waniliowy – miksujemy mikserem do uzyskania aksamitnej masy; Na wystygnięte ciasto nakładamy nadzienie serowe; Dekorujemy dowolnymi owocami ja użyłam truskawki, borówki amerykańskie, mango i jeżyny; Schładzamy w lodówce; na 15 minut przed podaniem ciasto wyjmujemy z lodówki; Share this: Na blache wykładamy ciasto – przyciskami palcami i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175 C około 15 minut lub do czasu, aż spód się zarumieni; Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia; W między czasie przyrządzamy nadzienie serowe: Tarta to moje ulubione danie – słodka czy słona w każdej wersji jest smaczna; pozwala czerpać rozkosz i daje satysfakcje na dzień cały; można ją jeść na śniadanie, lunch lub jako dodatek do kawy i dobrej lektury.