Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (+ mąka na podsypanie stolnicy) 35 g świeżych drożdży 3 żółtka 100 g masła 3 łyżki cukru 250 ml mleka szczypta soli żółtko roztrzepane z 1 łyżką mleka Masa serowa: 500 g białego półtłustego sera 2 jajka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego skórka starta z 1 pomarańczy Lukier: 200 g cukru pudru 4 łyżki soku z pomarańczy żółtko roztrzepane z 1 łyżką mleka Masa serowa: 500 g białego półtłustego sera 2 jajka 4 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego skórka starta z 1 pomarańczy Lukier: 200 g cukru pudru 4 łyżki soku z pomarańczy Cukier puder podgrzewamy i rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem soku z pomarańczy cały czas mieszając. Cukier puder podgrzewamy i rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem soku z pomarańczy cały czas mieszając. Wyrośnięte ciasto wykładamy na podsypaną mąką stolnicę, wygniatamy go przez 2-3 minuty, a następnie wałkujemy na duży prostokąt. Wyrośnięte ciasto wykładamy na podsypaną mąką stolnicę, wygniatamy go przez 2-3 minuty, a następnie wałkujemy na duży prostokąt. Na brzegu każdego z nich nakładamy nadzienie a następnie zawijamy je w rulony. Na brzegu każdego z nich nakładamy nadzienie a następnie zawijamy je w rulony. Ser wkładamy do miski, dodajemy do niego jajka, cukier, cukier waniliowy i skórkę z pomarańczy. Ser wkładamy do miski, dodajemy do niego jajka, cukier, cukier waniliowy i skórkę z pomarańczy. Gdy będzie gotowe przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia. Gdy będzie gotowe przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia. Do miski wkładamy pokruszone drożdże i rozcieramy je z 1/2 łyżki cukru. W tym czasie do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy resztę cukru oraz sól. W tym czasie do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy resztę cukru oraz sól. Sposób wykonania: Drożdże, żółtka i masło wyjmujemy wcześniej z lodówki tak aby miały temperaturę pokojową (masło powinno być bardzo miękkie). Rozczyn powinien w tym czasie powiększyć swoją objętość a na jego powierzchni pojawi się gęsta piana. Każdą z nich nacinamy na mniejsze porcje. Każdą z nich nacinamy na mniejsze porcje. Dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut.