Potrzebne składniki Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 margaryna 4 żółtka 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki 4 białka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki orzechów włoskich cukier puder do posypania Masa budyniowa: 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 20 dkg margaryny 1/2 litra mleka ekstrakt waniliowy Ciasto z kremem budyniowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Sposób wykonania Podane składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na pół i rozwałkowujemy na dwa jednakowe placki. Z mleka, mąki i cukru gotujemy budyń, wlewamy ekstrakt waniliowy i do gorącego budyniu wkładamy margarynę i miksujemy na puszystą masę następnie studzimy. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę dzielimy na pół i smarujemy placki. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ciasto z kremem budyniowym i w moim przypadku dżemem porzeczkowym, jednak spokojnie można użyć innego. Pieczemy na dwóch poziomach w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Na jeden przestudzony placek wykładamy masę, całość przykrywamy odwróconym drugim plackiem.