Czwartek: Krem z groszku Nigeli Lawson

Agnieszka
Zupy
26.04.2018 9:08
Czwartek: Krem z groszku Nigeli Lawson

Liczba porcji: 2 Był taki moment w historii polskiej kuchni, że zupa krem z groszku z ptysiami stała się żelaznym składnikiem każdego weselnego obiadu, tworząc realne zagrożenie dla nieśmiertelnego rosołu z makaronem! Wyjmij z rondla czosnek a na oliwę wysyp groszek, przesmaż aż lekko się rozmrozi a następnie dodaj stratą skórkę z cytryny, zamieszaj, zalej wodą (2 szklanki, ale jeśli chcesz żeby zupa była bardziej gęsta lub rzadsza, dodawaj wody według uznania). Składniki: 450 g mrożonego groszku Ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki tartego parmezanu 1/2 szklanki listków mięty Sok z połowy cytryny Skórka starta z połowy cytryny Mozzarella Przygotowanie: Krok 1 Nie wiemy, jak obecnie wygląda między zupowa rywalizacja, bo na weselu dość dawno nie byliśmy, wiemy natomiast, że groszkowy krem jest daniem najprostszym z najprostszych, niezwykle smacznym, o bardzo przyjemniej kremowej konsystencji. Sprawdźcie super szybki przepis na zupę krem z groszku Nigeli Lawson z dodatkiem od nas! Czas: 15 minut Proponujemy Wam łatwy przepis, podpatrzony u Nigeli Lawson, wzbogacony o hit menu na tydzień, w którym znalazł się ten przepis – czyli miętę – która zaskoczyła nas swoimi możliwościami! Dodaj do groszku parmezan i posiekaną miętę i sok z cytryny. Zupę krem z groszku zna każdy. Podawaj z pokrojoną w kostkę mozzarellą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/czwartek-krem-z-groszku-nigeli-lawson/