DROBIOWY KEBAB NA TALERZU

Magdalena
Obiad
25.04.2018 20:37
DROBIOWY KEBAB NA TALERZU

Użyłam mięsa drobiowego z fileta z kurczaka, ale w ten sam sposób można zrobić również kebab z innego rodzaju mięsa. Składniki: ok. 1 kg fileta z kurczaka 300 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki przyprawy kebab gyros 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki kuminu rzymskiego sól, pieprz Jak na domowe warunki jest naprawdę smaczny i niezwykle aromatyczny, a my chociaż wiemy z jakiego mięsa jest zrobiony - te kebaby z budki mogą się przy nim schować. Otrzymaną marynatą nacieramy filety z kurczaka, następnie zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na co najmniej 3-4 godz., a najlepiej na całą noc. Podałam go na talerzu z opiekanymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej oraz sosem czosnkowym, ale równie dobrze można podać go w bułce. Do miski przenosimy jogurt grecki i mieszamy z przyprawami kebab gyros, kuminem, solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2018/04/drobiowy-kebab-na-talerzu.html