Pierogi z kapustą i grzybami

Bogumiła
Boże Narodzenie
13.12.2017 12:14
Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki: - 500 g mąki pszennej (ok. 3 szklanki) - 250 ml wody lub mleka - 1 łyżka masła - sól - ew. 1 jajko Farsz: - 800 g kiszonej kapusty - 100 g suszonych grzybów np. podgrzybków - 1 cebula - 2 łyżki masła - 2 łyżki oleju np. lnianego - sól, pieprz Przygotowanie: W związku z tym przychodzę do Was z przepisem na pierogi z kapustą i grzybami i mam nadzieję, że zasmakujecie w nich tak samo jak ja. Następnie kapustę zalej wodą oraz wodą z moczenia grzybów, w taki sposób by ją przykrywała, dodaj łyżkę masła i gotuj razem około 30 minut. Krok 3: Po trzecie cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na pozostałym maśle z dodatkiem oleju lnianego. Krok 1: Grzyby namocz w odrobinie ciepłej wody przez co najmniej 2 godziny, następnie drobniutko posiekaj. Na koniec pierogi wrzucaj do gotującej, posolonej wody, po wypłynięciu gotuj dodatkowe 3 minuty i wyjmuj łyżką cedzakową. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Facebook. Z ciasta wykrajaj foremką okrągłe placuszki, na środek nakładaj farsz i dokładnie zlep brzegi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuron.com.pl/przepisy/pierogi-z-kapusta-i-grzybami-2/