Makaron ryżowy ze szpinakiem liściastym i fetą. Danie dla zabieganych.

Agnieszka
Obiad
14.04.2018 9:32
Makaron ryżowy ze szpinakiem liściastym i fetą. Danie dla zabieganych.

opakowanie makaronu ryżowego 450 g szpinaku liściastego mrożonego 2-3 ząbki czosnku 50 g sera twardego typu parmezan lub grana padano 2 łyżki tartej gałki muszkatołowej sól, pieprz opakowanie sera typu feta Makaron ryżowy ze szpinakiem liściastym i fetą. Zapewne zauważyliście, że na blogu pojawia się dużo przepisów ze szpinakiem :) Natomiast jeśli tego nie zrobimy to po prostu rozmrażamy go w rondelku z odrobina wody na wolnym ogniu. Gdy szpinak będzie już rozmrożony to przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy gałkę muszkatołową i parmezan oraz sól i pieprz do smaku. Zalewa się go wrzątkiem i trzyma kilka minut pod przykryciem, dlatego to dobre danie dla zabieganych osób. W tym samym czasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dobrze komponuje się z makaronem ale również z ryżem. Szpinak lubi czosnek, gałkę muszkatołową i parmezan (lub inny twardy, długo dojrzewający ser).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://surowkowezycie.blogspot.com/2018/04/makaron-ryzowy-ze-szpinakiem-lisciastym.html