Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Katarzyna
Obiad
11.04.2018 15:22
Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Składniki na 4 porcje: 200 g ryżu arborio 2 piersi z kurczaka szklanka mrożonego zielonego groszku duża cebula litr gorącego bulionu 100 ml białego wina 5 łyżek masła 5 łyżek startego parmezanu sól, pieprz oliwa - Cebulę drobno posiekać, piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem Na blogu pojawiło się już kilka przepisów na risotto, ale nie było jeszcze wersji mięsnej, więc czas na propozycję z kurczakiem. - Przełożyć na talerze i ewentualnie zetrzeć jeszcze trochę parmezanu na wierzch. Gotować powoli aż kiedy ryż wchłonie cały bulion, dolać kolejną porcje płynu. Po ostatniej porcji bulionu wsypać zielony groszek i gotować jeszcze około 5 minut. Dla koloru dodałam również zielonego groszku, który idealnie sprawdza się w tym daniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/04/risotto-z-kurczakiem-i-zielonym.html