English version Meaty young cabbage soup (4-5 servings) Ingredients: 250 g of pork ribs, cut into pieces 1 bunch of dill, finely chopped 1 carrot, peeled and cut in half 1 parsley root, peeled and cut in half 1/4 of celery, peeled 1/4 season, washed and cut in half 2 bay leaves 3 all spice berries 1 onion, diced 1 tablespoon of clarified butter 1/2 head of young cabbage, shredded 6 potatoes, peeled and diced 1/2 cup od double cream salt and pepper Preparation: Place ribs, vegetables (except cabbage), bay leaves and allspice berries to medium pot and add1. Składniki: 250 g żeberek, pokrojonych na kawałki 1 pęczek koperku, drobno posiekany 1 marchewka, obrana i przekrojona na pół 1 pietruszka, obrana i przekrojona na pół 1/4 selera, obranego 1/4 pora, umytego i przekrojonego na pół 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 łyżka masła klarowanego 1/2 główki młodej kapusty, poszatkowanej 6 ziemniaków, obranych i pokrojonych w kostkę 1/2 szklanki śmietanki 36% pieprz i sól Przygotowanie: Do większego rondla włóż żeberka, warzywa (oprócz kapusty), liście laurowe i ziele angielskie i zalej 1,5 l wody. Do misy z wywarem włóż kapustę, uruchom program Slow Cook P2 100oC na 20 minut, po czym dodaj podsmażoną cebulkę wraz ze śmietanką i uruchom program Slow Cook P2 na 5 minut. Przygotowanie Tefal Companion: Do misy TC wyposażonej w mieszadło włóż żeberka, warzywa (oprócz kapusty), liście laurowe i ziele angielskie, zalej 1,5 l wody i uruchom program Slow Cook P2 100oC na 60 minut, po czym wyjmij mięso i warzywa. Preparation of Tefal Companion: Place ribs, vegetables (except cabbage), bay leaves and allspice berries into a TC bowl fitted with stirrer, add 1.5 l of water and start Slow Cook P2 program on 100oC for 60 minutes, then remove the meat and vegetables. Do rondla z wywarem włóż kapustę, ziemniaki i gotuj przez 20 minut lub aż warzywa zmiękną, po czym dodaj podsmażoną cebulkę wraz ze śmietanką i gotuj kolejne 5 minut. Add cabbage and potatoes to the bowl, start Slow Cook program on 100oC for for 20 minutes, then add cooked onion and cream and start Slow Cook P2 for 5 minutes. Add cabbage and potatoes to the pot and cook for 20 minutes or until the vegetables are soft, then add cooked onion and double cream and cook for another 5 minutes. Doprowadź do wrzenia, gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę, po czym wyjmij mięso i warzywa z garnka. Uwielbiam ją i na pierwszy ogień postanowiłam przygotować mój ulubiony kapuśniak z młodej kapusty, jednak tym razem z dodatkiem żeberek żeby dodać jej smaczku. In the meantime, heat medium pan over medium heat with butter, add onion and cook until lightly browned.