Składniki: 2 łyżki oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 2 łyżki czerwonej pasty curry 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego ½ szklanki mleka kokosowego 350 g batatów, obranych i pokrojonych w grubszą kostkę 200 g fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami i przekrojone na połówki 750 g mięsistej ryby, pokrojonej w grubą kostkę 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki lub ćwiartki 3 łyżki soku z limonki 1 łyżka sosu rybnego cukier do smaku liście kolendry, do podania ugotowany makaron ryżowy lub ryż do podania Przygotowanie: W średnim rondelku rozgrzej na dużym ogniu olej, dodaj cebulę i podsmaż przez 2 minuty do zeszklenia, po czym dodaj czosnek i podsmaż kolejną 1 minutę. English version Red curry with fish, beans and sweet potato (4 servings) Ingredients: 2 tablespoons vegetable oil 1 onion, sliced 2 garlic cloves, sliced 2 tablespoons Thai red curry paste 1 1/2 cups chicken stock ½ cup coconut milk 350g sweet potato, peeled, cut into 2 cm cubes 200g green beans, trimmed and cut in half 750g firm fish cut into large pieces 200g cherry tomatoes, halved or quartered 3 tablespoons lime juice 1 tablespoon fish sauce sugar to taste coriander leaves, to garnish Add stock, coconut milk, beans and potatoes and launch P2 slow cook for 20 minutes or until potatoes are tender. Add fish and cherry tomatoes and P2 slow cook for 5 minutes. Season with lime juice, fish sauce and sugar to taste Serve with rice noodles garnished with coriander leaves. Enjoy! Add the garlic and cook for 1 minute. Add the curry paste and cook for another minute until fragrant and add the chicken stock, coconut milk and sweet potato and beans, and bring to a simmer. Dodaj bulion, mleko kokosowe, fasolę i ziemniaki i uruchom program P2 slow cook na 20 minut lub aż ziemniaki zmiękną. Następnie dodaj pastę curry i uruchom program P1 slow cook na następne 2 minuty. Przygotowanie TCC: Do misy TCC wyposażonej w mieszadło dodaj olej, cebulę i czosnek i uruchom program P1 slow cook na 3 minuty. Serve with rice noodles garnished with coriander leaves. Preparation for TCC: Add oil, onion and garlic to the bowl of TCC fitted with stirrer and launch P1 slow cook for 3 minutes. Next add curry paste and launch P1 slow cook for next 2 minutes. cooked rice noodles, to serve Preparation: Heat a saucepan over high heat, add the oil and onion and cook for 2 minutes. Dziś przedstawiam kolejny pomysł na szybkie, pyszne i bardzo przyjemne w wykonaniu curry, ale dla odmiany tym razem z rybą. Dodaj rybę i pomidorki i uruchom P2 slow cook na 5 minut.