Śmietanowiec z galaretką

Ewa
Desery
10.04.2018 8:28
Śmietanowiec z galaretką

Deser jest tak smaczny, że chwila-moment i pozostało po nim jedynie słodkie i kolorowe wspomnienie;) Deser przygotowałam w dużej tortownicy Westmark o średnicy 26cm, było więc czym obdzielać bliskich (przygotowany w takiej formie fajnie sprawdzi się np na dziecięcych urodzinach). Wlewamy kilka łyżek masy, tak by pokryła ona dno, a następnie rozkładamy galaretkę – postępujemy wg tego schematu aż do wyczerpania składników – jeden kolor galaretki, niewielka ilość masy, znów galaretka, następnie masa itd (u mnie wg kolejności galaretka: fioletowa, niebieska, zielona, żółta, czerwona). W tym kontekście myślę właśnie o tym śmietanowcu – jest super. Zrobiłam go z myślą o moim synku i odwiedzającym go koledze. Jeśli jesteście nią zainteresowani kliknijcie TUTAJ. 5 różnokolorowych galaretek 600 g śmietany 18% (ja wybrałam gęstą, kwaśną) 600 g kefiru 9 łyżek cukru 25 g żelatyny 1 op. okrągłych biszkoptów Tortownica na chwilę obecną dostępna jest do kupienia w sklepie internetowym Tarka i Miarka w promocyjnej cenie. Co ciekawe wspomniana tortownica posiada dwa wymienne dna – jedno z kominem do przygotowywania babek, a drugie płaskie, właśnie do tortów czy tego typu deserów. To niebywałe, że pewne dania/ciasta/desery nie tracą z biegiem lat na atrakcyjności. Gdy galaretki stężeją, kroimy każdą z nich w małą kostkę. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Wpis powstał przy współpracy ze sklepem internetowym www.tarkaimiarka.pl Jeśli jesteście zainteresowani różnego rodzaju gadżetami kuchennymi bardzo Wam go polecam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2018/04/10/smietanowiec-z-galaretka/