- opakowanie papieru ryżowego - wewnętrzne liście sałaty masłowej, są jaśniejsze i mniejsze - 1 papryka czerwona - 1 papryka żółta - 2 marchewki - 2 ogórki zielone - czarnuszka do posypania - sos sojowy do podania Przygotowanie: - Sałatę myjemy dokładnie i oczyszczamy. - Z zielonego ogórka odkrawamy z każdej strony grubą cześć skórki, kroimy na paski jak pozostałe warzywa. Moje pierwsze spring rollsy pokazane światu nie są może idealne (nigdy nie miałam zdolności manualnych, w dodatku jestem leworęczna), ale zapewniam Was, że przepyszne. - Dzielimy na mniejsze części i kroimy na cienkie paski. - Delikatnie zawijamy uciskając, następnie składamy dwa przeciwne boki i zawijamy w roladkę. Taką przekąskę przygotowałam z pozostałych w lodówce składników. Najczęściej podawane z sosem sojowym lub innym azjatyckim. Chrupiące, surowe warzywa w kolorach tęczy i papier ryżowy.