A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – ciasto zebra – sernik tradycyjny – tort czekoladowy z owocami – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 170 g mąki pszennej – 350 g gorzkiej czekolady 70-80% – 200 g masła – cukier z prawdziwą wanilią (ok 1-2 łyżek) – 150 g cukru drobnego – 150 g cukru trzcinowego Przygotowanie: Zobacz jeszcze: – ciasto z truskawkami i rabarbarem – murzynek – ciasto cytrynowe – tarta z mascarponne i owocami – galaretkowiec – ciasto salceson z jabłkami – najlepsze pączki – bułeczki cynamonowe – blok czekoladowy – placek z jabłkami – tiramisu – pleśniak – ciasto czekoladowe z gruszkami – tarta z budyniem i owocami – ciasto kruche z rabarbarem – ciasto tofi bez pieczenia Miskę postaw na garnku z gotującą się wodą i włóż do misko czekoladę połamaną na małe kawałki, pokrojone na małe kawałki masło oraz wszystkie cukry. Ciasto przestudź całkowicie po wyjęciu z piekarnika i przechowuj w temperaturze pokojowej. Ciasto powinno by upieczone z zewnątrz ale lekko surowe w środku. Piekarnik nagrzej do 170 st C bez termoobiegu lub 160 st C z termoobiegiem. Zbyt długi czas w piekarniku spowoduje że ciasto będzie nieco suche, a prawdziwe brownie musi być wilgotne!