Ilość porcji: 7-9 gołąbków Przygotowanie: 35 minut Składniki: – 500 g mięsa mielonego (z łopatki, wołowo-wieprzowego lub z kurczaka) – 100 g ryżu – 1 cebula – ćwiartka kapusty – 300-400 g passaty pomidorowej – 1 łyżeczka suszonego oregano – 1 listek laurowy, 3 kulki ziela angielskiego – sól, pieprz – olej do smażenia Przygotowanie: Zajrzyj także do innych moich przepisów: – zupa gołąbkowa – fasolka po bretońsku – gołąbki z włoskiej kapusty – zupa z włoskiej kapusty – kwaśnica z żeberkiem – przepis na ogórki kiszone – młoda kapusta – surówka z czerwonej kapusty GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA W tej wersji jest to danie jednogarnkowe, które najlepiej podać razem z ziemniakami i pyszna domową surówka lub sałatą z dodatkiem jogurtu. W większej patelni rozgrzej olej lub oliwę a następnie włóż pulpety i obsmaż je z każdej strony. Mięso wymieszaj najlepiej ręką, a następnie ulep z mięsa 7-9 podłużnych sporych pulpetów. Te pulpety naprawdę smakują jak prawdziwe domowe gołąbki, a ich przygotowanie jest dużo prostsze i przede wszystkim nie wymaga tyle czasu. Jak twoje gołąbki będą już zrumienione dodaj passatę pomidorową i dolej do niej około pół szklanki wody.