Ryżowy budyń czekoladowy z konfiturą owocową

Magdalena
Desery
07.04.2018 19:01
Ryżowy budyń czekoladowy z konfiturą owocową

Polecam zapoznać się pełną ofertą dostępną na stronie producenta: Składniki: 1 woreczek ryżu 100 g – u mnie biały od PZZ Białystok około 1/2 szklanki mleka 2-3 łyżki ciemnego kakao (u mnie dziś 2 czubate łyżki)* 3-4 łyżki syropu klonowego ulubiona konfitura owocowa lub świeże owoce *można dodać również startą na drobnych oczkach czekoladę (ilość wg upodobań) Ach… już nie mogę się doczekać, aż te małe piękne czerwone owoce znów się pojawią na mojej działce. Następnie dodajemy ciemne kakao (+ opcjonalnie startą na drobnych oczkach czekoladę) i syrop klonowy (ilość wg gustu). Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, zdrowy (spójrzcie na składniki) i… uwielbiany przez małych i dużych domowników. Deser przygotowuję również na spotkania z przyjaciółmi. U nas taki deser dość często gości na stole. Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Podajemy z ulubioną owocową konfiturą lub świeżymi owocami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/ryzowy-budyn-czekoladowy-z-konfitura-owocowa/